Opening

Datum:
17/09/2017 (All day)

Beste leden, ouders,

Na een deugddoende zomerstop zijn wij klaar om er weer helemaal in te vliegen. Op zondag 17 september geven we met de openingsvergadering opnieuw het  startschot van een nieuw spetterend scoutsjaar!

Bij een nieuw scoutsjaar hoort natuurlijk ook een gloednieuw jaarthema:       “Allemaal Abnormaal”

Wij zijn scouts en gidsen, elk met zijn eigen verhaal.

Soms lijken we alleen maar te verschillen.

Dit jaar draait om wie je bent.

In scouting mag je zijn wie je wil.

Iedereen hoort erbij.

Wij zijn tegen pesten.

Wij houden van verschillen, van anders en divers.

Wij zijn allemaal abnormaal.

Wij zijn allemaal scouts en gidsen.

Meer info over het nieuwe jaarthema vind je terug in de eerste scougi van dit scoutsjaar. Deze zal uitgedeeld worden op de opening. Ook de leidingsverdeling vinden jullie hierin terug. Deze zal ook dit jaar pas bekend gemaakt worden met een wervelende leidingsshow tijdens de opening.

Het dagschema:

9u30            Aankomst van de leden (inclusief nieuwe leden)

10u30            Misviering of bezinning rond ons jaarthema

11u            Swingen en zingen met het nieuwe jaarlied

12u            Etenstijd

12u30 – 13u30        Knotsgekke massaspelen

13u – 14u        Infomoment voor nieuwe ouders

14u            Groot spel voor groot en klein kamp

16u30            Versnapering, drankjes en aankomst van de ouders

17u    Leidingsshow: Kom te weten wie jouw nieuwe leiding is!

17u30    Als afsluiter; le moment suprême: de overwipping voor de gelukkigen die van tak veranderen

Vanaf +- 16u30 kan er genoten worden van een heerlijke versnapering, waarvoor dank aan de vakes.

En ook deze zomer zijn er weer heel wat spullen achtergebleven op ons kampterrein. Vergeet dus zeker niet tijdens de opening een kijkje te nemen bij de verloren voorwerpen.

Ouders van nieuwe leden ontvangen we graag tussen 13u en 14u op ons info-moment, zo kunnen ze met al hun vragen terecht bij de groepsleiding. Meer informatie over de inschrijvingen vindt u in de brief 'inschrijvingen 2017-2018'.

In de voormiddag zullen wij aan de leden de keuze laten om deel te nemen aan de katholieke misviering of aan een neutraal bezinningsmoment. Om dit vlot te laten verlopen, vragen wij om een mailtje te sturen naar sander@scoutsengidsenasse.be met als vermelding de naam en tak van uw kind en welke uw voorkeur is. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat iedereen op de juiste plaats terechtkomt.

Zo, dan hopen wij jullie vol enthousiasme terug te zien op zondag 17 september

leden worden om 9u30 stipt op de Boekfos verwacht. Vergeet zeker je lunchpakket niet!

Ouders van nieuwelingen zijn welkom vanaf 13u voor het infomoment.

De andere ouders zijn welkom vanaf 16u30 voor een hapje en een drankje.

Wij hebben er alvast zin in!

41 stevige linkers,

De leidingsploeg anno 2017-2018,

Affi, Alana, Alexia, Anjoeta*, Birte, Emma, Eva, Evelyne, Felix, Gregory, Greta, Heleen, Jill, Joannes, Lars I, Lars M, Laura B, Laura M, Lennard, Lichelle, Margot, Marieke, Max, Maxime B, Maxime R, Mies, Mira, René, Roel, Ruben, Sander, Sebastiaan, Simon L, Simon S, Sofie, Stijn, Thomas, Tibe, Victor*, Yarne & Zeno

Leiding aangeduid met een * zijn de groepsleiding voor dit jaar.