Inschrijven?

Inschrijvingen werkjaar 2017-2018

Beste ouders,

Ons ledenaantal is de laatste jaren enorm gegroeid, dit mede dankzij het vertrouwen dat velen onder jullie in onze werking hebben gelegd. Dat vinden wij natuurlijk fantastisch, maar anderzijds willen we voorkomen dat het groeiende ledenaantal de kwaliteit van onze activiteiten beïnvloedt.

Sinds enkele jaren is er dan ook een beperking op het aantal nieuwe
inschrijvingen. Op deze manier kan de leiding de controle bewaren over de groepen en blijft het voor leden en leiding aangenaam op de zondagse activiteiten.

We zullen per tak een beperkt aantal nieuwe leden toelaten.

Leden die dit jaar ingeschreven waren hoeven zich niet opnieuw in te schrijven, zij gaan automatisch over naar een hoger jaar. Als je je kind wil uitschrijven voor het volgend werkjaar, gelieve dan vóór de start van de inschrijvingen, dit te laten weten aan de groepsleiding (groepsleiding@scoutsengidsenasse.be).

Voor nieuwe leden die zich wensen in te schrijven: We werken vanaf dit jaar met online inschrijvingen. Dit zal beschikbaar worden op onze site op 1 september om 20u 's avonds. Broers en zussen krijgen nog steeds voorrang, zij hebben tijd tot 3 september 20u om zich in te schrijven en zo van hun voorrang te genieten. Na die datum wordt iedereen gelijk behandeld en geldt de wet van de snelste. Nadien krijgt u dan een mail toegestuurd met de boodschap of het kind al dan niet is ingeschreven bij ons. Zolang u geen bevestigingsmail heeft gekregen, is het kind niet ingeschreven. Voor de ouders die voor de eerste keer hun kind hebben ingeschreven (en een bevestigingsmail gekregen hebben) wordt er een infomoment georganiseerd waar u met al uw vragen bij de groepsleiding terecht kan. Dit zal doorgaan op 17 september tussen 13u en 14u.

Op 17 september openen wij, naar goede gewoonte op de autoloze zondag, het nieuwe scoutsjaar. Iedereen (incl. nieuwe leden) wordt dan om 9u30 aan de lokalen op de Boekfos verwacht. Hiervoor gaat iedereen nog een brief ontvangen.

Inschrijvingen tijdens het jaar zijn ook mogelijk, hoewel we afraden om uw kind op het einde van het jaar in te schrijven. Ook hier is de voorwaarde natuurlijk dat de desbetreffende tak nog niet vol zit.

Voor verdere vragen, aarzel niet: contact

Stevige linker,

Groepsleiding